Geschiedenis van de luchtvaart

 

Het begon allemaal bij Leonardo Da Vinci die wat ontwerpen op papier tekende. Leonardo Da Vinci was een beroemde schilder en uitvinder. Hij tekende de Ornithopter wat hij zelf ornithopterhad bedacht. Het zou moeten kunnen vliegen.

Veel later kwamen de gebroeders Wright en zij waren twee Amerikaanse jongens die vanaf jongs af aan gefascineerd waren door het vliegen. Ze heetten Orville Wright en Wilbur Wright. Wilbur is geboren op 16 april 1867 en stierf op 30 mei 1912. En Orville is geboren op 19 augustus 1871 en stierf op 30 januari 1948. Ze waren fietsenmakers van beroep in de Amerikaanse stad Dayton. Ze werden geïnspireerd door iemand die een experiment deed. In 1901 ontwierpen ze zweef modellen die ze testten in een windtunnel. Ze wilden historische luchtvaartmensen worden. Hun beroemdste vliegtuig heette de Flyer wat vlieger betekent. In 190Wright3 vloog er het eerste bemande gemotoriseerde vliegtuig genaamd de Flyer. De eerste vlucht duurde twaalf seconden en kwam 36 meter ver. Daarna deden ze nog een poging en toen wist Wilbur 300 meter af te leggen met hun vliegtuig. Zij zijn eigenlijk de  grondleggers van de luchtvaart de ideeën kwamen van hun.

De eerste passagiersvlucht vertrok op 1 januari 1914 van St.Petersburg in Florida naar Tampa. Toen was er maar 1 passagier aan boord: de voormalig burgemeester van St.Petersburg. En dat ging verder en verder tot de moderne luchtvaart zoals die nu is. Er werden steeds nieuwe technieken bedacht en er kwamen steeds meer passagiersvluchten en nu vliegen er over de hele wereld miljoenen passagiers per jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s